thumb villa romanaEl proper divendres dia 20 de desembre l’ Institut Vil·la Romana de la Garriga celebrarà la II Jornada de Solidaritat, Cooperació i Consum Responsable.

Aquest serà el segon curs que el centre organitza aquesta activitat amb la col·laboració de nombroses entitats que fan apropar a l’alumnat del centre diferents realitats socials:

- Projectes de l’Àrea del Magrib i Subsahariana de l’Ass. IGMAN- Acció Solidària

- Vallès Oriental- Mans Unides

- Serveis Socials de l’Ajuntament de la Garriga, més 10 persones que explicaran la seva experiència migratòria.

- Associació El Far

- Fundació Apadis

- CC ONG Ajuda al Desenvolupament

- Ajuntament de la Garriga i  Fons Català i Espanyol de Cooperació

- PAH Granollers

- IGMAN

- Projecte de Cooperació a El Salvador Ins Vil·la Romana

- Associació Enginyeria Sense Fronteres

La jornada finalitzarà amb una cantada de Nadales Intergeneracional amb la participació de la Coral l’Aliança de la Garriga, l’escola Giroi i la Coral de l’ Institut Vil·la Romana.

Descripció de l'activitat:

·    OBJECTIU: difusió  i sensibilització sobre temes de solidaritat, cooperació i consum responsable.

·    DATA:  divendres 20 de desembre de 2013.

·    HORARI:  des de les 9 fins a les 10.45 del matí.

·     DISTRIBUCIÓ D’ACTIVITATS:

o   1r i 2n ESO: tallers (solidaritat, tatuatges amb tinta, fer felicitacions de Nadal amb safates de porexpan, targes de nadal on-line, fer  joies amb càpsules Nespresso, danses d’altres cultures, targeta desplegable, fer moneders amb tetra briks, Volta  a l’Àfrica i xerrada sobre consum responsable).

o   3r ESO: taula rodona sobre la diversitat a La Garriga. Comptarem amb la presència de Núria Branzuela i Carol Fernández, treballadores socials de l’Ajuntament de La Garriga. En aquesta taula rodona es comptarà amb la participació de deu persones que explicaran la seva experiència migratòria.

o   4t ESO :

§  Xerrada Àfrica decideix, una mirada diferent al continent i a la cooperació: xerrada vinculada a l’exposició que porta el mateix títol, a càrrec de Jordi Fexas (Cap de Projectes de l’Àrea del Magrib i Subsahariana de l’Ass. IGMAN- Acció Solidària).

§  Xerrada No hi ha justícia sense igualtat: xerrada a càrrec de Josep Ma. Pagès (delegat del Vallès Oriental- Mans Unides). La xerrada ens explicarà les eines i formació que Mans Unides ofereix a les dones de l’Índia, perquè s’organitzin i no quedin relegades en comparació als homes.

§  Xerrada de Pallassos sense fronteres: xerrada a càrrec de Ramon Fugarolas, tresorer de Pallassos sense fronteres i voluntari de PSF des dels seus orígens.

o   1r BATXILLERAT:

§  Xerrada Desmitificant les malalties mentals : xerrada a càrrec de representants de l’Associació El Far. A la xerrada es farà la projecció del curtmetratge “Instants de pleniluni” i es comptarà amb la presència de Gisela Rodríguez (psicòloga de l’Associació El Far) .

§  Xerrada Les diferències les hi poses tu, introducció al món de les persones amb discapacitat: xerrada a càrrec d’Imma Navarro, directora de la Fundació Apadis (Les Franqueses del Vallès) i David Sánchez           ( Cap del Projecte d’Inserció Laboral). Es farà una petita explicació sobre què és la Fundació Apadis i  els seus projectes, i una breu aproximació al món de les persones amb discapacitat.

·  Xerrada L’ajuda al desenvolupament a Burkina Faso: xerrada a càrrec de Sílvia Margalef, mestra d’una escola de Granollers i voluntària amb CC ONG Ajuda al Desenvolupament. Aquesta ONG treballa des de fa 12 anys en projectes de cooperació a Mali, Burkina Fso i Senegal. En el Cas de Burkina Faso  la col·laboració es focalitza en persones que pateixen alguna discapacitat.

o   2n BATXILLERAT: xerrada Perquè cooperem, a càrrec de Meritxell Budó (Alcaldessa de La Garriga i Presidenta del Fons Català i Espanyol de Cooperació), Victòria Planas (responsable de FCCD de l’Àrea d’Amèrica Centra, Carib i Sud-Amèrica) i Sílvia Ayala ( Àrea d’Àfrica, Mediterrània i Pròxim Orient del FCCD). La xerrada tractarà sobre l’impacte de la cooperació al desenvolupament, la pau i els drets, i les eines per aconseguir un ordre internacional més just i solidari

o   CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA i CFGM 2n:  

Xerrada Una mirada a les reivindicacions i lluita de la PAH - Granollers: xerrada a càrrec de Joan Manel Fernández, ex-treballador de Banca i voluntari a la PAH Granollers. La xerrada tractarà temes com la dació en pagament com a resposta a les clàusules abusives de la Banca, el lloguer social, la defensa jurídica dels afectats per la hipoteca i els abusos bancaris.

o   CFGM FUSTA 1r:

§  Xerrada sobre el Projecte de Cooperació a El Salvador: explicació del projecte a càrrec del professor Gus Saeta, i la projecció del documental Voces inocentes

§  Mercat solidari-Cicle Formatiu de Fusta: divendres 20 de desembre des de les 11 fins a les 14.00 h. Venda de mobles i peces de fusta fetes pels alumnes del Cicle. Els diners que es recullin es destinaran al Projecte de Cooperació de l’ Institut  amb El Salvador.

·   ALTRES ACTIVITATS:

o   EXPOSICIÓ Àfrica decideix, una mirada diferent al continent i a la cooperació. L’exposició està organitzada per IGMAN- Acció solidària.

o   ESPECTACLE DE CARRER Vbenes, el preu de l’abundància. Espectacle a càrrec de l’Associació Enginyeria Sense Fronteres. Aquesta activitat es farà durant l’hora de pati (10.45 a 11.30 h.).

o   Aquestes dues activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga.

·   PERSONA DE CONTACTE: Eulàlia Paredes (Directora de l’ Institut Vil·la Romana)

·   ORGANITZA: Institut Vil·la Romana

·   COL·LABORA: Ajuntament de La Garriga.

Durant la jornada es farà una Cantada Intergeneracional que comptarà amb la participació de la Coral “L’Aliança”, l’Escola Giroi i la Coral de l’ Institut Vil·la Romana

blog comments powered by Disqus