Per la_Dignitat_LogoContra què o qui actua judicialment l'estat espanyol? Publicat: “El Parlament aprova per majoria absoluta les propostes de referèndum”; “L’Estat accelera l’ofensiva judicial contra Forcadell i Homs”; “El Constitucional demana a la fiscalia que actuï contra la presidenta del Parlament”; “La fiscalia estudia querellar-se contra Turull i Gabriel”; “El Suprem demana suplicatori al Congrés per procedir contra Homs per desobediència i prevaricació”; “El govern espanyol promet mà dura contra el procés”; “Si es repeteixen els erros de Mas, l’estat de dret actuarà”; “L'Advocacia de l'Estat estudia les resolucions aprovades pel Parlament per decidir vies d'actuació”.

Què arribarà a pensar d'aquests titulars un autèntic demòcrata, en un país amb veritable democràcia? Per què el parlament català, lliurement triat, posa a votació un referèndum d'independència? Quina és la causa crítica que el 80% de la societat catalana vulgui votar? Que gairebé la majoria absoluta d'aquesta desitgi independitzar-se d'Espanya? Va respectar l'estat espanyol els estatuts aprovats “constitucionalment”? És “constitucional” i equiparable a altres tribunals de països democràtics el propi Tribunal Constitucional espanyol? Què ha respost l'estat espanyol a les justes demandes del govern català? No a tot! Des del referent d'un país autènticament democràtic, just i amb polítics de primer nivell, com qualificar als governs espanyols en el seu tracte a la societat catalana i les seves justes demandes?

Quin tipus de país pot reaccionar tan en contra i exclusivament per via judicial al que democràticament aprova un parlament per majoria absoluta? La via judicial no és una mostra evident d’una total falta de visió i recursos polítics? Que tants catalans vulguin independitzar-se, no és un enorme fracàs de l'estat espanyol a Catalunya? Quins països judicialitzan la seva política? Uns tipus Corea del Nord, antics països de l'est, dictatorials, repúbliques bananeres... o els autènticament democràtics i avançats? Això fóra possible en un estat veritablement democràtic i de dret? No! Atès que només actua a través dels advocats de l'estat... entra en l'àmbit del “seu” dret! Però, de l'autèntica democràcia? De l'autèntica justícia? De l'autèntica i eficaç política...? Els fets suggereixen que No!

Contra què o qui actua l'estat espanyol? Només contra líders triats democràticament que han escoltat a milions de persones i volen materialitzar el seu dret a decidir? O... més greu, contra els milions que volen votar? O, potser, contra alguna cosa encara pitjor: contra la demanda del benestar, qualitat de vida que mereixen els habitants de Catalunya; contra la justícia social que es podria aplicar si es gestionessin els propis recursos; contra un sistema veritablement democràtic. Des de la DIGNITAT OBJECTIVA i SUBJECTIVA, des de l'autèntica JUSTÍCIA i LLIBERTAT... contra què promet mà dura l'estat espanyol?

Davant d’aquesta realitat, volem independència o… més i pitjor dependència?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

blog comments powered by Disqus