La Garriga, un compromís ferm contra la Violència Sexista

Alex Valiente_02El passat dimecres, el Ple de la Garriga va debatre una moció de la CUP –a la qual el grup del PSC ens hi vam adherir– per fer una aposta decidida per a lluitar contra la xacra de la violència masclista i el nostre grup vam fer una demanda a l’impuls d’algunes accions municipals per a continuar aquesta lluita, si bé reconeixem que a l’Ajuntament de la Garriga, com a d’altres ajuntaments, es treballa decididament per eradicar aquesta xacra. La moció, però, demanava anar un pas més enllà, cosa que va semblar que a l’equip de govern no agradava gens.

Llegeix més

Que es deixin de fotos i que No Ens Fotin el Tren!

thumb Alex Valiente 02La setmana passada vam rebre la notícia de l’eliminació del servei de venda directa de bitllets a la taquilla a l’estació de la Garriga, i a partir d’ara els usuaris d’aquesta estació haurem de comprar els nostres títols a partir de les màquines d’auto venda.

Aquesta notícia ens ha deixat a tothom una mica astorats, ja que fa pocs mesos, abans tot just de les eleccions municipals, tant el govern de la Generalitat com el d’Espanya es posaven medalletes per ser els artífex d’un acord que tiraria endavant d’una vegada el projecte de desdoblament de la línia de Rodalies 3, en el seu tram des de la Garriga a Montcada Bifurcació.

Llegeix més

Jo m’acuso

Alex Valiente_02Aquests dies torna a estar sobre la taula la resolució del conflicte laboral de SATI, una de les empreses històriques de la Garriga que també desapareix. Malauradament, la crisi econòmica ha produït que el model econòmic del poble canviï la seva fesomia d’una forma molt important, lluny dels grans motors de l’economia de fa una dècada. El clúster del moble ha desaparegut del tot, la indústria de la construcció va desaparèixer arrasada per la bombolla immobiliària i, ara, tot just queden el que abans eren empreses mitjanes de construcció i que s’han convertit en petits empresaris, alhora que el sector tèxtil està en una liquidació fulgurant. I no vull deixar de banda el sector del termalisme, que actualment s’aguanta amb pinces gràcies a que el sector turístic resisteix en un petit sospir cap al penya-segat.

Llegeix més

Encara vull votar

Alex Valiente_02El passat dimarts 14 d’octubre, el President Mas va anunciar el que era un secret a veus: la impossibilitat de poder realitzar la consulta dins dels paràmetres legals. No, no diré el “ja t’ho dèiem”, perquè pot semblar massa obvi.

Després d’això, va anunciar que proposava fer un procés de participació ciutadana, perdent la essència del que suposa un procés de participació ciutadana, que és la de prendre una decisió que s’aplica de forma automàtica, perquè així ho ha decidit la ciutadania. En definitiva, ha proposat una mega enquesta, amb un mega pressupost, que no portarà enlloc. El que simbòlicament va fer el poble d’Arenys quan es va iniciar tot el procés de demanda d’una consulta per decidir el futur polític de Catalunya.

Llegeix més

Jo també vull votar

thumb Alex Valiente 02Fa dos setmanes, en un Ple extraordinari de l’Ajuntament de la Garriga, es donava suport a la consulta del 9 de novembre amb els vots contraris dels regidors socialistes. Aquest vot és un vot que ens entristeix molt, tal i com vaig reconèixer a la meva intervenció com a portaveu del grup municipal socialista.

El nostre vot no és un vot en contra d’una consulta a la ciutadania. Com ja vaig deixar clar en la meva intervenció, crec en les consultes ciutadanes, ja que entenc que en la política local, la consulta directa a la ciutadania és una eina indispensable. El vot va ser contra tot el procés paral·lel que hi ha a la consulta del 9 de novembre.

Llegeix més

La llei contra l’homofòbia

thumb Alex Valiente 02Avui les persones són els actors principals al Parlament de Catalunya. No dic que no sigui així a les sessions parlamentàries, però avui el substantiu “persones” s’escriu amb majúscules, negreta i, fins i tot, subratllat.

Avui es deixen de banda les picabaralles per parlar dels drets de les persones. Avui és el col·lectiu LGTB el que pren especial rellevància en el debat parlamentari, i és que s’aprova al Parlament la Llei contra l’homofòbia, la transfòbia i la lesbofòbia. Fins i tot, el corrector de Word, em marca aquestes paraules com errònies. I és que a vegades no s’hauria de parlar d’algunes xacres perquè no haurien ni tan sols d’existir.

Llegeix més