La qüestió laboral a l’Ajuntament de la Garriga, 6 mesos després

Ajuntament Escut_Façana_01Fa uns 6 mesos que alguns treballadors i treballadores de l'Ajuntament de la Garriga vàrem denunciar l'existència de mal clima laboral, d’una mala organització de la feina i d'importants diferències retributives entre el personal de la corporació sense que, al nostre parer, existissin criteris objectius que la justifiquessin. Per això vàrem decidir iniciar una negociació i un seguit de reunions amb la corporació de cara parlar dels temes que estàvem posant sobre la taula i per intentar limitar o reduir els efectes d'aquesta discriminació salarial.

Llegeix més

La vergonya de la justícia espanyola

Tribunal Supremo_01Cada dia arriben notícies que posen en dubte la ja precària qualitat de la justícia existent a l’estat espanyol. M’atreviria a assegurar que, més que posar en dubte, les últimes notícies venen a confirmar el que fa temps sospitaven: el descrèdit de la judicatura espanyola és immens i no es veuen signes que intueixin un canvi per millorar.

Fa uns dies vaig publicar un article titulat “La Justícia espanyola sap què és la vergonya?“. Aquest dimarts dos nous capítols s’han afegit als que en aquell article vaig esmentar. El primer, el Tribunal de Drets Humans europeu, amb seu a Luxemburg, ha reconegut que Arnaldo Otegi no va tenir un judici just. El segon, que el Tribunal Suprem s’ha abaixat els pantalons davant la totpoderosa banca.

Llegeix més

Qui no dona més de si? Espanya, Catalunya o els votants?

Per la_dignitat_logo_2018Fa uns dies, el diari unionista El Confidencial va publicar una entrevista al filòsof i tuitaire Bernat Dedéu titulada: “El filòsof que està dinamitant el procés des de dins: això ja no dóna més de si". Dedéu és una veu rellevant dins l'independentisme i el Govern potser tem que el seu discurs demolidor cali en el votant català mitjà?

Un filòsof va dir que “el meu ofici és dubtar”, però Dedéu no dubta, dogmatitza; la filosofia és intentar explicar el perquè de les coses, però Dedéu no explica el creixement tan espectacular de l'independentisme, entre d’altres coses. El Confidencial, clarament posicionat pel seu anticatalanisme, utilitza la frase “això no dóna més de si” al seu favor amb intenció d’atiar el conflicte dins el sobiranisme català. Què caldria interpretar?

Llegeix més

El personal municipal de l’Ajuntament de la Garriga seguim dient prou

Comitè Treballadors_Ajuntament_agost_2018El mes de juny passat, un col·lectiu format per personal tècnic de l’Ajuntament de les categories A2 i C1 vam decidir assenyalar situacions relacionades amb el clima laboral i l’organització i valoració del nostre treball, que s’estaven donant al consistori des de feia temps. I, alhora, vam fer una sèrie de reivindicacions que tenien a veure amb l’eliminació de les diferències de retribució entre personal de la mateixa categoria i amb el reconeixement de la disponibilitat fora de la jornada que té el personal.

Llegeix més

Amb el PSOE, arriben nous temps o tornem al passat?

Per la_dignitat_logo_2018En Miquel Iceta assegura que “el Consell de la República és del tot irrellevant, no existeix”. El líder socialista català critica que els objectius de Carles Puigdemont son “la inestabilitat i la tensió”. I clar, ens preguntem si això és simple demagògia o quelcom que va més enllà. Perquè... com es qualificaria, en termes psiquiàtrics, aquell que nega la realitat? El Consell de la República i tot el que va succeir fins a arribar a aquest, “no ha existit”, segons el PSC. És a dir, que els incompliments sistemàtics del PSOE que han contribuït a la digna reacció de la societat catalana, segurament tampoc.

Llegeix més

Els perjudicis de la dependència

Per la_Dignitat_LogoSegons les últimes dades del Centre d’Estudis d’Opinió, el 44,9% dels votants catalans rebutgen la independència. Però ofereix més i millor democràcia, la dependència? Quin lloc ocupa Espanya en el rànquing internacional de països democràtics? Hi ha veritable separació de poders? Respecta la seva pròpia Constitució, estatuts i lleis, Espanya? Hi ha quatre proves irrefutables que no podem passar per alt:

Llegeix més

Monarquia... o república?

Per la_Dignitat_LogoNo creieu que ja ha arribat el moment de votar ‘República’ o ‘Monarquia’? Son “bones”, per si mateixes, les monarquies o les repúbliques? No. Només són formes d'estat.

Algú va definir que les monarquies es basen en el “dret vaginal” perquè és l'única cosa segura: la descendència materna directa. De la paterna no en parla, com tampoc del nivell de competència o intel·ligència de la persona que regenti el càrrec. I aquest és el quid de la qüestió, que la qualitat d’aquesta monarquia dependrà de la Constitució i dels qui la gestionin. Les monarquies nòrdiques, per exemple, son exemplars; les islàmiques, no.

Llegeix més