L'AUA proposa noves conferències per aquest curs

AUA logo_2019El passat 8 de gener es va estrenar el programa d'hivern d'aquest 2019 de l'Aula de la Universitat a l'Abast de la FUMH amb una conferència del musicòleg Joaquim Rabaseda. Una setmana més tard, com sempre, un dimarts a les 18:30 h, va agafar el relleu la dibuixant i escriptora Roser Capdevila, amb una presentació titulada La nena que volia dibuixar. Petits records de postguerra, i avui, i complint la màxima de diversitat de les xerrades que proposa l'AUA, és el torn de Xavier Moret, periodista, que parlarà sobre El genocidi a Armènia.

Llegeix més

Meritxell Budó podria assumir la conselleria de Presidència de la Generalitat

meritxell budo03CSegons informava el diari Ara en la seva edició d’aquest divendres 18 de gener, el nom de l’alcaldessa de la Garriga és damunt la taula per a rellevar Elsa Artadi com a consellera de la Presidència, ja que aquesta última prepara el seu assalt a l’alcaldia de Barcelona com a número dos l’exconseller empresonat Joaquim Forn. A més, ha transcendit que la primera opció per a substituir-la, la candidata a l’alcaldia de Sabadell i diputada del PDECat al Congrés, Lourdes Ciuró, va declinar el recent oferiment.

Llegeix més

El projecte Arrela’t es presentarà aquest diumenge

Arrelat LG_gen_2019_01La Garriga és un poble amb una gran tradició agrícola que, com arreu, les darreres dècades ha minvat a causa de la tendència global d’abandonar el món de la pagesia. Des de l’any passat, però, l’Ajuntament ha estat treballant en un projecte que vinculi els garriguencs amb la seva terra i, alhora, es generin espais d’intercanvi i vivències. Es tracta del projecte Arrela’t, que té com a objectiu dinamitzar el sector agrícola del poble en tots els seus àmbits i aspectes, implicant-hi el màxim de sectors (productors, comerciants, restauradors i administració) per tal d’aconseguir un consum responsable, de qualitat i de proximitat.

Llegeix més

L’espectacle per a la canalla ‘Un dia de Festa’ fa parada a la Garriga

Un dia_de_festa_01El cinema transcendirà la pantalla el proper diumenge 20 de gener i farà les delícies dels més menuts gràcies a Un dia de Festa, l’espectacle itinerant que arriba a la Garriga i que ha programat música, teatre i molta festa pels que s’acostin al Cine Alhambra a partir de les 12 h i estiguin disposats a passar una estona d’allò més original i entretinguda acompanyats de família i amics.

Llegeix més

Hilari Raguer presentarà el seu darrer llibre a la Garriga

Fundació Maurí_gener_2019_01La Fundació Maurí acollirà la presència de l’historiador i monjo de Montserrat, Hilari Raguer, que presentarà la seva última obra literària, titulada Tres catalans de la tercera Espanya. Els casos del general Batet, Carrasco i Formiguera i el Cardenal Vidal i Barraquer. Serà el divendres dia 25 de gener, a les 18:30 h, i servirà per a obrir els actes de celebració del cinquantè aniversari de la fundació garriguenca.

Llegeix més

Aquest diumenge, Setè Aplec de la Sardana de la Garriga

Sardanes Aplec_LG_gen_2019_01El proper diumenge dia 20 de gener tindrà lloc al pavelló de Can Noguera un nou Aplec de la Sardana, en la que serà la seva setena edició. Enguany, és la primera vegada que hi participaran tres cobles (Mediterrània, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell) i, a més, s’hi estrenarà la sardana obligada de cobla del compositor Carles Segarra. Serà a partir de les 16:30 h.

Llegeix més

La Garriga recordarà el bombardeig de 1939 amb una sèrie d’actes

80 Anys_Guerra_LG_01El 29 de gener de 80 anys enrere, l’aviació feixista italiana va bombardejar la Garriga, deixant 15 víctimes mortals entre la població. Ara, i per tal de preservar la memòria històrica d’aquell esdeveniment, s’han programat una sèrie d’actes commemoratius de tal efemèride durant el mes de gener, febrer i març, el primer dels quals serà demà mateix a l’escola Sant Lluís, amb un joc de rol educatiu sobre la guerra pels alumnes de cinquè i sisè de primària.

Llegeix més