Pressupost participatiu_2019_01El passat 22 de setembre al matí va tenir lloc a la Garriga la jornada participativa que va servir per a escollir les propostes finalistes del pressupost participatiu d’enguany. El següent pas es serà un procés de votació popular com el de l’any passat que començarà el proper mes de novembre i que es durà a terme per internet o bé de forma presencial, dipositant una butlleta a les urnes que s’habilitaran a punts estratègics del municipi. Aquestes propostes escollides, però, primer han de passar per les mans del personal tècnic de l’Ajuntament per tal que les acabi de definir i pressuposti adequadament.

Seguidament, us facilitem la llista de 13 finalistes que es deriven de la jornada participativa del dia 22 de setembre de 2018 (puntuació sobre 10):

1. Parquet i carpa per a les entitats: 8,5 punts. Adquisició d’un parquet i una carpa gran per tal que totes les entitats del municipi la puguin utilitzar per organitzar activitats.

2. WC prefabricat a la plaça del Silenci: 8 punts. Adquisició i instal·lació d’un mòdul sanitari prefabricat a la plaça del Silenci.

3. Marquesina a l’entrada del Casal de la Gent Gran: 7,8 punts. Instal·lació d’una marquesina a l’entrada del casal de la gent gran per protegir-la del sol i la pluja.

4. Millora de la senyalització de ruta i camins: 7,2 punts. Millora de la senyalització de les rutes de lleure i camins de l’entorn natural del municipi.

5. Millora del local de Protecció Civil: 6,8 punts. Adquisició de mobiliari, remodelació i redistribució de l’espai del local municipal cedit a Protecció Civil situat als baixos de la biblioteca.

6. Il·luminació de passos de vianants: 6,8 punts. Col·locar nous punts de llum per reforçar la il·luminació dels passos de vianants de la Carretera Nova, el carrer Calàbria i la carretera de Vic per tal de millorar la seguretat dels vianants en horari nocturn.

7. WIFI gratuït als equipaments municipals: 6,8 punts. Disposar de connexió wifi gratuïta als equipaments municipals.

8. Bancs i papereres a llocs estratègics del municipi: 6,5 punts. Adquisició, instal·lació i/o renovació de bancs als carrers Calàbria, Banys i Passeig dels Til·lers; Adquisició, instal·lació i/o renovació de papereres a l’Avinguda Jacint Verdaguer i a la Ronda del Carril; També s’adquiririen i s’instal·larien papereres de fraccions de reciclatge als equipaments municipals.

9. Passera que connecti el barri de Les Roques amb la Carretera Nova: 6,5 punts. Construcció d’una passera per a vianants i bicicletes que connecti el barri de les Roques amb la zona de la Carretera Nova.

10. Joguines compartides als parcs infantils: 6,5 punts. Adquisició de joguines (pales, cubells, rasclets, etc..) per tal que la mainada les pugui compartir i utilitzar als parcs infantils del municipi que disposen de sorral. Les joguines quedarien guardades en un bagul que s’instal·laria als parcs en qüestió.

11. Creació d’espais d’oci i descans tipus pícnic (coberts i a l’aire lliure): 6,3 punts. Adquisició i instal·lació de taules, cadires i papereres per a la creació de zones d’oci i descans a l’aire lliure (tipus pícnic) a les següents zones: passeig Congost, barri de les Roques, camí de can Rovira i a can Violí. A can Terrers també se’n crearia una però en aquest cas seria coberta.

12. Millores concretes en la senyalització de diversos punts del municipi: 6,3 punts. Introducció de mesures relatives a la millora de la senyalització (instal·lació de miralls, canvi i/o reordenament de la senyalització vertical i horitzontal, etc.) en els següents punts: -Cruïlla dels carrers can Terrers i Roselles; Cruïlla del carrer Impremta amb el carrer dels Horts; Cruïlla dels carrers Sancho Marraco i Vinyals; Cruïlla dels carrers Carrerada i Joan Martí; Crear un pas de vianants a la cruïlla del carrer Banys amb Carretera Nova (a l’alçada del súper DIA); Incrementar la senyalització per anar/arribar al camp de futbol des de les entrades de la Garriga; Repintar els passos de vianants de la carretera Nova i la carretera de l’Ametlla; Delimitar amb pintura al terra l’aparcament de la plaça de Can Violí (actualment està pensat pels autocars i caldria repintar-lo pensant en els turismes); Delimitar amb pintura al terra l’aparcament al carrer Anselm Clavé.

13. Camí de vianants i bicicletes que connecti la Garriga amb l’Ametlla: 6,3 punts. Adequar un camí per a vianants i bicicletes que connecti ambdós municipis aprofitant l’antiga carretera de l’Ametlla.

Seguint aquest enllaç, es poden consultar les propostes que no han aconseguit passar a la fase final de la votació.

blog comments powered by Disqus