thumb flama canigóCom és habitual, i de la mà del Centre Excursionista Garriguenc amb la col·laboració d'altres entitats del poble, el proper divendres 23 de juny la Flama del Canigó farà parada a la Garriga en el marc dels actes de celebració de la revetlla de Sant Joan.

Així les coses, està previst que a les set de la tarda es faci una ballada de sardanes i una plantada de gegants a la plaça de l'Església, preludi de l'arribada de la Flama del Canigó després d'haver fet una cercavila pels carrers més cèntrics de la Garriga, la qual tindrà com a punt de partida Can Queralt. 

Arribats a la plaça, s'hi farà la  lectura d'un manifest, s'encendrà la foguera de Sant Joan i la començarà tradicional ballada de sardanes per, acte seguit, cloure la celebració amb el Front Diabòlic, coca i vi bo per a tothom.

La tradició catalana de la Flama del Canigó està estretament relacionada la celebració del solstici d'estiu, i se celebra a molts indrets dels Països Catalans entre el 22 i 23 de juny, data en què cada any es renova la flama al cim de la mítica muntanya des d'on múltiples voluntaris la fan arribar arreu del país.

blog comments powered by Disqus