El proper divendres dia 16 de desembre, a les vuit del vespre, es presenta al Teatre El Patronat el documental D’aquí i d’allà. Gent de la Garriga que la productora SabemCom ha realitzat a petició expressa de l’Ajuntament, a través de les àrees de Cooperació i Patrimoni, dins del projecte “La Garriga per al foment de la Pau”. Se n’han editat un miler de DVD, que es repartiran de forma gratuïta a tots els assistents a l’acte de presentació.

Es tracta d’un reportatge que explica la transformació del paisatge humà del poble amb el pas dels anys, narrat a través d’entrevistes a un grapat de veïns que varen arribar a la Garriga després d’una experiència migratòria que, en cada cas, tenia un origen divers: per motius polítics, econòmics, bèl·lics, etc.

En el documental, s’hi explica la història dels primers habitants que varen arribar d’Occitània durant el segle XVI, alhora que es dóna veu als immigrants procedents d’altres punts de l’estat espanyol durant les dècades dels 50, 60 i 70 o d’altres indrets del món (principalment durant els anys 90). També hi ha espai per a parlar de persones que han hagut d’emigrar a la recerca d’un futur millor.

blog comments powered by Disqus