Cartell presentació_treball_de_recercaMolta és la informació i moltes són les publicacions que documenten l’etapa del nazisme i la seva relació amb el nostre país. Molts els treballs i estudis que projecten llum sobre una de les èpoques més fosques de la història de la humanitat i que no és tan llunyana en el temps, com de vegades podria arribar a semblar. Però no en són tantes les oportunitats que tenim d’aprofundir i conèixer amb detall la vida dels protagonistes, uns actors de la història que tenim ben a prop, tot i que no ho sapiguem.

La Núria Sala, estudiant de Batxibac a l’Institut de la Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana, ha dedicat la seva feina d’investigació del Treball de Recerca a la recuperació de la memòria de persones del Vallès Oriental que varen passar pels camps de concentració de l’Alemanya Nazi, entre els quals, hi havia dos garriguencs: Felip Codina i Obduli Garcia.

El proper dilluns dia 30 de maig, tindrem l’oportunitat de gaudir de les explicacions de l’autora d’aquest treball seriós i ben documentat, comptant amb la presència de l’historiador Joan Garriga. Serà a les 19:30 h, a la Biblioteca Núria Albó.

Els organitzadors d’aquesta presentació, aprofitant l’acte de dilluns, volen reivindicar la feina feta en els Treballs de Recerca dels alumnes de Batxillerat, posar-los en valor i fer una crida a la seva difusió arreu del territori. En aquest sentit, deixen la porta oberta de bat a bat a la col·laboració de tothom que hi estigui interessat, amb la possibilitat palpable que aquesta acabi derivant en la creació d’un grup de treball destinat a tal efecte.

blog comments powered by Disqus