thumb portadaEls veïns del barri de Querol, al nord de la Garriga, publicaran en els dies previs a Sant Jordi el llibre Querol, un món petit. Es tracta d’un retrat d’ara i d’abans del que va ser el primer barri dels afores de la població. El llibre, de 186 pàgines a tot color, recull articles de tota mena que han escrit els propis veïns: situació geogràfica, records, famílies, vida quotidiana, dades històriques. També repassa amb censos antics cadascuna de les cases del barri i del seu entorn més immediat.

Una de les aportacions importants que fa el llibre és la gran quantitat de fotografies que l'il·lustren -350 en total- moltes de les quals força antigues i inèdites. La majoria han estat rescatades de les capses arraconades a les cases, però també n’hi ha d’altres que s’han tret d’arxius diversos i de particulars que les han deixades per aquesta edició.

thumb making of boEl periodista Josep Maria Codina, que hi ha fet el pròleg, opina que la publicació revisita els escenaris de la memòria del barri de Querol a través “d’un treball periodístic precís però impregnat de suau emotivitat”. Codina també destaca la importància del fons fotogràfic que s’aplega en el llibre: “D’entre els molts encerts d’aquesta publicació, en destaca un de voluminós: el treball de recerca de fotografies per part dels veïns. Aquestes imatges ens permeten fer un salt en el temps i visualitzar algunes de les transforma­cions dels darrers cent anys. El treball és generós en la selecció fotogràfica perquè les imatges triades tenen indiscutible interès documental i emotiu”.

El llibre de Querol, que es vendrà a 25 euros a les llibreries, ha estat coordinat per Josep Mas, periodista veí del barri, i porta el segell de La Garriga Secreta, entitat que fins ara ha publicat els tres volums de La Garriga Secreta i els llibres Retrats de Garriguencs il·lustres, La Doma, retaule dels garriguencs i els dos darrers volums de la col·lecció La Garriga dia a dia.

La presentació pública del llibre es farà aquest dissabte 16 d’abril, a les 6 de la tarda, al mateix barri de Querol.

A la fotografia: sessió fotogràfica per a l'elaboració del llibre

blog comments powered by Disqus