Mainasons_01La Masovera, el Joan Petit i Les oques van al camp són alguns dels temes que s’han versionat amb ritmes moderns com el country, el reggae o el swing. El projecte l’ha impulsat un equip de garriguencs sota el nom de Mainasons

Es tracta d’una proposta creativa que neix amb la intenció de recuperar les cançons populars catalanes i adaptar-les per als infants d’avui. Els temes són interpretats pels tres personatges de Mainasons: la Nia, la Mel i en Ton (foto inicial), que canten i ballen perquè els nens i nenes els puguin seguir. A més, la voluntat de versionar aquests clàssics amb música moderna, fa de Mainasons un projecte que estimula la capacitat auditiva, el ritme i la motricitat dels més petits.

Mainasons tindrà forma d’estoig tríptic perquè inclourà un cd amb les músiques, un llibret amb les cançons i les il·lustracions i un dvd amb el vídeo on la Nia, la Mel i en Ton viuran un dia d’aventures tot cantant i fent les coreografies de les cançons. El producte sortirà a la llum el proper mes de desembre en suport físic a les botigues i en digital a la seva web.

Aquesta, doncs, és una iniciativa d’emprenedoria en què tots els membres hi treballen des de fa mesos sense tenir cap tipus de finançament. Però ara que estan a la recta final de la producció del DVD, els joves garriguencs s’han sumat a la plataforma de micromecenatge Verkami per a cobrir una part de les despeses de producció.

Mainasons_02De fet, la idea d’iniciar aquest projecte va sorgir d’una conversa entre la germanes garriguenques Judit i Alícia Torra: la Judit, mestra d’educació infantil i mare des de feia poc, es va trobar que no hi havia res així en llengua catalana. L’Alícia, gestora de projectes audiovisuals, va decidir posar-hi remei i tirar-ho endavant, i com que a la Garriga d’artistes no en falten, de seguida es va ajuntar amb l’amic músic Pep Tarradas (foto a la dreta), que també tenia en ment treballar una proposta innovadora de música infantil, i amb els companys de Prisma Films (Xavi Garriga, Marc Vila i Cesc Baños).

Junts van començar a donar forma al projecte, al qual també s’hi van afegir més garriguencs com la il·lustradora Cristina Tarradas i la mestra i cantant Jana Sirés, a més d’altres joves professionals amics com la Yoly Sey, el Mateu Bauçà, el Jaume Cuadrada i un munt de músics.

Si voleu ajudar al finançament d’aquesta obra amb segell garriguenc, ho podeu fer fàcilment a través del web de Verkami. I també els podeu seguir al Facebook.

Mainasons_logotip

Mainasons_03

D'esquerra a dreta: Cesc Baños, Marc Vila, Alícia Torra i Xavi Garriga.


Mainasons_04

blog comments powered by Disqus