Concentraci_a_LG_01L’endemà de la Diada Nacional de Catalunya, el dilluns dia 12, tot defensor de l’escola en català estava cridat a manifestar-se davant de l’ajuntament del seu poble o ciutat a les set de la tarda, per a mostrar el seu rebuig a la nova ofensiva contra la política d’immersió lingüística del Principat. El nostre poble no va ser menys i molta va ser la gent que va respondre a aquesta convocatòria de trobar-se a la Plaça de l’Església i fer pinya a favor d’un model implantat des de fa més de trenta anys, i que ha estat exemple de convivència i integració al nostre país.

L’acte va ser curt però clar i contundent. Gerard Agustín, tutor de quart de primària de l’escola Sant Lluís Gonçaga, va ser l’encarregat de posar en situació els assistents explicant com s’ha arribat fins aquí i en quin punt ens trobem actualment. Seguidament, el professor Santiago Cucurella va ser l’encarregat de llegir el manifest de Som Escola, davant d’una bona representació de la societat civil garriguenca, del seu món associatiu, i de representants de bona part dels grups polítics municipals.

A la concentració s’hi varen poder llegir algunes pancartes amb els següents lemes: “Pensem, dissenyem i aprenem en català”, “Per un país de tots, l’escola en català” i “La indignació continua”.

Un cop finalitzats els parlaments un bon nombre d’assistents varen cridar proclames a favor de la independència de Catalunya i varen entonar l’himne de Els Segadors.

blog comments powered by Disqus