meritxell budo13CFeia dies que se’n parlava i finalment aquest matí diversos mitjans catalans se n’han fet ressò després de la confirmació de l’Agència Catalana de Notícies: l’actual alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó i Pla, substituirà Elsa Artadi com a consellera de la Presidència i com a portaveu del Govern de Catalunya. Budó, de 50 anys, és batllessa del poble des de 2007, amb un parèntesi obligat entre 2008 i 2011 després de la moció de censura que va dur la socialista Neus Bulbena a l'alcaldia gràcies al suport dels grups Esquerra Independent de la Garriga (EiLG), Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i del Grup Independent la Garriga (GIG).

Els rumors de la reubicació de Meritxell Budó feia setmanes que eren damunt la taula i es varen reforçar després que el passat 10 de març manifestés a l’ACN que es posava “a disposició” del president de la Generalitat, Quim Torra, i del seu bon amic “Jordi Turull, conseller legítim”, empresonat i jutjat a Madrid. Ara, en clau estrictament municipal, s’obre la incògnita de qui serà la persona encarregada de substituir-la al capdavant del grup de Junts per la Garriga i, per tant, es postularà com a alcaldable a les properes eleccions municipals del 26 de maig.

Els noms que prenen més força son els de Jordi Pubill Sauquet (1987), actual Regidor de Promoció Econòmica, Indústria i Treball i Regidor de Joventut i el de Joan Esteban Sans (1967), 2n tinent d’alcalde, Regidor d’Esports i de Serveis Urbans i Via Pública.

Meritxell Budó, abans de ser alcaldessa exercia de farmacèutica veterinària. És vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, va ser part Constituent del Consell per la República a Brussel·les i ha estat al capdavant del Fons Català de Cooperació. Públicament i notòria posicionada a favor de la independència de Catalunya i, en el seu moment, del referèndum del Primer d’octubre, deixa un ajuntament sanejat i amb diversos premis a la transparència, però amb un conflicte obert amb un col·lectiu de treballadors del consistori.

El 2017 va anar a les llistes de Junts per Catalunya per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017.

blog comments powered by Disqus