thumb Cartell Jornades ModernistesL’Ajuntament de la Garriga pretén fer del patrimoni modernista del municipi una bandera, i una bona mostra d’això és l’organització, per segon any, de les Jornades Modernistes de la Garriga els dies 27, 27 i 28 de juliol.

Aquestes jornades pretenen reflexionar, a través de diferents actes lúdics i culturals, sobre el moviment modernista i el que ha significat el seu patrimoni per a la Garriga i el país i indagaran en la figura d’arquitectes que van deixar petja a la Garriga i, alhora, incidiran en alguns personatges claus en la història del moviment amb vincles amb la Garriga, com el polifacètic Adrià Gual o l’escriptor Apel·les Mestres.

A tal efecte s’organitzaran un seguit d’activitats on la música hi tindrà un paper important amb un concert de música de l’època en un espai tan emblemàtic com la capella de Santa Maria del Camí; un ball amb pianola als jardins de Can Barbey i una actuació de cloenda a càrrec de la Cobla Sant Jordi, que interpretarà sardanes centenàries als jardins de la Torre Domingo  Pujadas.

També s’inaugurarà una exposició permanent sobre modernisme  a Can Raspall i es faran visites guiades, conferències i lectures dramatitzades entre d’altres.

Malgrat les Jornades Modernistes de la Garriga començaran oficial el dia 26 de juliol, divendres 19, a les 20 h, s’inaugurarà a la Sala Andreu Dameson l’exposició Modernisme a la Garriga, del garriguenc Ramon Dameson, una col·lecció singular de pintures inspirades en motius modernistes del patrimoni local: reixes, finestrals, balconades.

Podeu consultar la programació completa aquí.

blog comments powered by Disqus