la central reggaectivaUna nova proposta musical de la comarca començarà a rodar el proper 22 de juny a les 8 del vespre a la Bombeta de Mollet.  Es tracta de La Central Reggaeactiva, un projecte liderat pel garriguenc Ivan Sanmartín, bateria del grup Sin Papeles, primer anomenats Discípulos de Otilia i posteriorment Los de Otilia. Des del mes de febrer, que es va començar a idear el projecte, l’Ivan ha reunit un bon grapat de músics vallesans, amb els quals ja havia coincidit en altres projectes, amb la idea d’aconseguir transmetre l'energia i les bones vibracions de la música jamaicana.

L’objectiu d’aquest nou grup és molt clar: fer vibrar el públic amb el millor reggae, rocksteady i ska, tot oferint una nova proposta, totalment trencadora, que consisteix en fer versions de temes molt coneguts passats per La Central Reggaeactiva: “De la mateixa manera que una central transforma elements radioactius en energia, nosaltres convertim cançons clàssiques del pop, del rock i del heavy metal, en energia i vibració reggae pura i dura”.

El grup està conformat per deu membres: Ivan Sanmartín, Laura Cruells i Jacquise Menye (veus), Pep Tarradas (trompeta), Víctor Nieto (bateria), Oriol Pujol (teclats), Ferran Puig (trombó), Coque Moreno (guitarra), Marc Grau (saxo tenor) i Pau Sala (baix). La majoria dels components ja han tocat en grups de reggae, ska i rocksteady, però també en grups de pop i gospel. El fet que tots ells ja hagin tocat junts en alguna formació ha fet que amb poc temps i pocs assajos el resultat de les versions, entre les que destaquen Highway to hell d’AC/DC o Run to the hills, d’Airon Maiden, sigui més que satisfactori.

En un futur no descarten treure un disc amb les seves millors versions, però primer volen anar pas a pas: “A curt termini volem acabar bé el repertori i que l’estrena del dia 22 sigui espectacular. A llarg termini, l’objectiu és anar fent moltes més versions i que puguin sortir moltes actuacions per transmetre l’essència, la vibració positiva i el “bon rollo” del reggae”.

Concerts confirmats
22 juny - La Bombeta de Mollet del Vallès
28 de juny - Festival musiknviu de Granollers
27 d'agost - FM Granollers - Porxada

Article: Jordi Calls

Fotografia: La Central Reggaeactiva

blog comments powered by Disqus