Quim Torra_01El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, visitarà aquest diumenge la Garriga en un acte institucional per a commemorar el 80è aniversari del bombardeig que va patir el municipi per part de l'aviació feixista i que va causar 15 víctimes mortals i multitud de ferits. Torra aprofitarà per visitar l'Ajuntament, on hi signarà el llibre d'honor, per conèixer el refugi antiaeri de l'estació, únic refugi d'aquestes característiques museïtzat en tot Catalunya, i per assistir a l'acte programat a l'església de La Doma, pensat per a recuperar i divulgar la memòria històrica i generar un procés de reflexió sobre els fets de la Guerra Civil.

La visita seguirà la següent agenda:

10:15 h: Arribada a l'Ajuntament de la Garriga. Visita institucional i trobada amb l'alcaldessa i resta de membres del consistori. Signatura del llibre d'honor.

10:45 h: Visita al refugi antiaeri de l'estació.

12 h: Acte institucional a l'església de La Doma, conduïda per l'actriu Glòria Font; Intervenció del regidor de Patrimoni, Albert Benzekry; Actuació de la cantant Marina Rossell (3 peces); Conversa amb familiars de víctimes del bombardeig; Parlaments institucionals a càrrec de Joan Garriga (historiador), Meritxell Budó (alcaldessa) i de Quim Torra (president de la Generalitat); Al final de l'acte, descoberta de la nova senyalització memorial de la fossa comuna del cementiri vell i ofrena floral en record de les víctimes del bombardeig de 1939.

blog comments powered by Disqus