thumb Marti Oliveras 02La situació meteorològica segueix sense novetats i, per tant, el sol i les boires continuen sent protagonistes. 

I així és com ha començat aquesta setmana. Un dilluns que ha despertat assolellat però fred per la presència de la Saligarda, amb una mínima al nostre poble de 5ºC. 

Els matins freds amb inversions tèrmiques (més fred a les zones baixes que a muntanya), contrasten amb migdies força suaus amb màximes que a la nostra zona volten els 15ºC, lluny de l'ambient fred amb màximes gèlides al pla de Lleida on, des de fa ja un bon grapat de dies, no passen dels 5ºC en tot el dia per efecte de la boira.

El temps a curt termini no canviarà i seguirem sota aquesta mateixa llei de temps, amb fred a primera hora i suavitat a migdia, amb un bon sol.

De cara a finals de setmana, però, sí que sembla que el temps tendirà a canviar amb l'acostament d'alguns sistemes frontals que podrien acabar gestant una borrasca entre el mediterrani i la costa catalana, amb precipitacions i una baixada important de les temperatures entre el cap de setmana i els inicis de la setmana vinent.

És aviat per confirmar-ho i caldrà anar-ho seguint. Amb tot, sembla clar que a l'anticicló li queden pocs dies de vida.

Seguirem la situació i informarem properament.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

Martí Oliveras Aumedes (@GarrigaMeteo)

blog comments powered by Disqus