Marti Oliveras_01El fred d'hivern ha sigut clar protagonista aquestes darreres jornades del mes de novembre. Un novembre que, de principi, apuntava a ser poc fred a la Garriga. A partir de meitat de mes, però, l'arribada d'aires més freds provinents del centre i nord d'Europa, han fet recular clarament la mitjana climática, de manera que hem tancat el mes amb un valors tèrmics més propis del gener que no pas del novembre.

L'últim mes d'aquest any 2013 ha començat amb molta estabilitat meteorológica. La falca anticiclònica ens abraça i sembla que seguirem amb la mateixa llei de temps, ben bé set o vuit dies més.

Esperem per tant, una setmana de sol i quatre núvols prims a tot estirar a la Garriga i a tot el territori català en general. Les temperatures diürnes s'aniran recuperant mica en mica. Cada dia notarem que repunten un o dos graus respecte el dia anterior. El temps del proper cap de setmana sembla que seria força bo, però queden dies i hi poden haver canvis importants en qüestió d'hores. Així doncs, seguirem l'evolució dels models i informarem de tot plegat. Per ara, sembla que podrem anar més lleugers de roba a migdia ben bé fins dijous o divendres. De nit, tocarà abrigar-nos de valent ja que seguirà fent fred. De fet, tal i com ja ha passat l'última setmana de novembre, és possible que es repeteixin les glaçades.

Entrem al desembre i ho fem, doncs, amb un temps molt estable. El sol vol treure protagonisme als núvols i ajudar a la recuperació dels termòmetres de dia.

No caldrà patir per la pluja aquesta primera setmana de desembre a la Garriga. Paraigües a casa! 

Bona setmana, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

21-11-12

blog comments powered by Disqus