LLIBERTAT JORDIS CONTENT TOP ABC

Setmana primaveral; Sant Jordi insegur

Marti Oliveras_01La situació meteorològica dels darrers dies ha vingut marcada per un ambient plenament primaveral, amb unes temperatures molt i molt suaus a migdia, fins i tot càlides.

I és que ja portem força dies amb uns valors màxims clarament per sobre dels 20ºC i, en alguns casos, de fins a 26ºC! Un ambient, per tant, realment càlid i més propi de finals de maig i principis de juny que no pas d'abril. 

Amb tot, el sol ha sigut el protagonista i els núvols que han aparegut han sigut poc importants.

Llegeix més

Entreteniments de pollastre arrebossats amb cacauets

entreteniments de_pollastreEl plat que us portem avui tan es pot considerar un aperitiu com un primer plat. Es tracta d’una recepta en el que el pollastre és el principal protagonista i els cacauets l’ingredient que fa que aquest plat sigui atractiu i, alhora, diferent. Segurament agradarà tant a grans com a petits, els quals poden ajudar a preparar-lo i, a més a més, no comporta massa temps.

Llegeix més

Setmana poc càlida amb episodi de pluges dimarts

thumb Marti Oliveras 01La setmana que avui iniciem ens portarà un episodi de pluges generals i generoses entre la nit de dilluns i el vespre-nit de dimarts. Aquesta és, d'entrada, la notícia meteorològica de la setmana. 

I és que el posicionament d'una pertorbació amb flux de vents de component marítima afavorirà una situació de pluges generals i continuades durant tot el dimarts arreu de les comarques catalanes. Estem davant de l'episodi de pluges més importants en el que portem d'any i serà, sens dubte, la millor manera de continuar aquest abril que ja ha començat insegur amb ruixats i unes temperatures força fresques encara de nit, i relativament suaus en hores diürnes.

Llegeix més

Torrades de Santa Teresa

Torrades de_Santa_TeresaAra que estem en temps de quaresma i és típic menjar dolços com els bunyols, hem volgut preparar unes torradetes de Santa Teresa que, tot i que potser no son tan típiques com els bunyols, val la pena fer-les ja que és molt fàcil i el resultat és deliciós.

Llegeix més

Cua de vedella amb salsa

cua de_vedella_en_salsaLa recepta que us portem avui forma part del Corpus del patrimoni culinari català i a la qual hem gosat fer-hi unes petites aportacions per tal d’afegir-hi un toc personal. És una recepta que necessita el seu temps, per la qual cosa no podem anar amb presses si volem obtenir un bon resultat i per això és millor preparar-la amb antelació.

Llegeix més

L'hivern té ganes de marxar per la porta gran: setmana freda i amb estones de paraigua a la Garriga

thumb Marti Oliveras 01Última setmana de l'hivern i sembla que el fred i la inestabilitat tenen ganes de rondar la nostra geografia.

I és que un embossament d'aire fred, juntament amb el pas successiu d'algunes pertorbacions, faran que tinguem una setmana amb molta variabilitat al cel i unes temperatures d'hivern, de ple hivern a muntanya.

D'entrada, aquest dilluns està marcat per la nuvolositat abundant a la majoria de comarques i amb ruixats irregulars però puntualment moderats, i amb una cota de neu força baixa, a l'entorn dels 1.000 metres tan sols. 

Llegeix més

Bunyols de l'Empordà

thumb bunyols de lempordàAvui us proposem tot un clàssic de la cuina catalana en temps de Quaresma: els bunyols. Ja siguin de vent (farcits o sense farcir) o els coneguts bunyols de l’Empordà, són una delícia que no podem deixar escapar.

Personalment a mi m’agraden més els de l’Empordà, i sobretot aquesta recepta que és una de les millors que he provat mai. Però hem de tenir en compte que necessitem una mica de temps, ja que com porta llevat fresc, necessita un temps per llevar, però us asseguro que val la pena esperar.

Llegeix més

Plum-cake de fruites confitades i nous

Plum cakeLa setmana passada us portàvem una recepta salada que originàriament es feia per aprofitar les sobres de carn utilitzades en una escudella o restes de rostit. Avui, en canvi, us portem una recepta dolça en la qual també hem utilitzat restes d’alguns ingredients que ens havien quedat quan vam preparar el tortell de reis: les fruites confitades com són les cireres, les taronges i el meló, amb les quals hem elaborat un plum-cake de fruites i fruits secs.

Llegeix més