LLIBERTAT JORDIS CONTENT TOP ABC

Inici de setmana plujós i més sol a partir de dimecres a la Garriga

Marti Oliveras_02La setmana ha despertat molt ennuvolada i amb algunes pluges que han anat a més amb el pas de les hores, però que no han deixat quantitats significatives fins entrada la nit.

Unes precipitacions que seguiran ancorades al nord-est del Principat i que a la Garriga podran continuar al llarg d'aquest dimarts, puntualment intenses. És probable que acabem recollint més de 20 mm en aquest episodi. Gens malament.

Llegeix més

Setmana d'estabilitat i augment de les temperatures

Marti Oliveras_02La situació meteorològica d'aquests darrers dies ha vingut marcada per la recuperació de les temperatures després d'un final de setmana força fred i amb noves precipitacions que han tornat a ser en forma de neu no massa lluny del poble. 

En aquest sentit, el Montseny presenta un aspecte immillorable en quant a neu i, per tant, ja tenim una reserva d'aigua important de cara a les properes setmanes.

Llegeix més

Possibles nevades a mitjans de setmana a la Garriga

Marti Oliveras_02El temps de les últimes jornades ha vingut marcat pels núvols abundants i les precipitacions.

Una pluja molt ben caiguda que, al llarg del passat cap de setmana i dilluns, ha acumulat un total de 31 mm a la Garriga i que ha sigut en forma de neu al Montseny, a partir d'uns 1000 m d'altitud.

També cal destacar el vent, que ha comportat un fort temporal de gregal a tota la costa catalana amb onades superiors als 5 m d'alçada i que aquí ens ha deixat cops màxims de fins a 80 km/h, accentuant clarament la sensació de fred.

Llegeix més

Espatlles de conill a la papillote

thumb espatlles conillAvui us presentem una recepta molt senzilla que hem realitzat amb una tècnica de cuina que consisteix en coure un aliment amb un embolcall resistent a la calor, com per exemple el paper d’alumini o el paper sulfuritzat. Dins de l’embolcall hem d’aplicar una mica d’oli a la superfície, després col·locar l’aliment i, posteriorment, tancar-lo hermèticament perquè aquest es cuini amb el vapor que es genera a l’interior.

Llegeix més

Setmana gèlida que pot acabar amb neu al Montseny

Marti Oliveras_02La setmana dels Barbuts té ganes de fer honor al nom i enguany esdevindrà ben freda. I és que, després d'uns quants hiverns relativament suaus, aquest inici d'any presenta temperatures força baixes que encara disminuiran més aquesta setmana que avui encetem, que ha començat amb un cel absolutament serè i amb un ambient fred, de ple hivern, amb una mínima de tan sols 1ºC a la Garriga. 

Llegeix més

Setmana de ple hivern a la Garriga

thumb Marti Oliveras 02Aquesta segona setmana del nou any ha despertat amb un cel completament net de núvols i un ambient fred, amb una mínima de 2°C, i amb la Saligarda que incrementava la sensació de fredor a primera hora del matí.

Amb tot, l'anticicló segueix dominant a casa nostra, si bé de cara a demà mateix, dimarts, perdrà pistonada per la presència d'un front que farà augmentar la inestabilitat amb nevades al Pirineu, abundants fins i tot a la seva cara nord. 

Llegeix més