Marti Oliveras_02El dilluns ha despertat gris i fred després d'un cap de setmana que ha vingut marcat, primer, per les fortes pluges de la nit de divendres i matinada de dissabte i, després, pel sol de la tarda de dissabte i diumenge. 

I és que les precipitacions van ser molt abundants, tal i com s'esperava, arribant arreu del país i fent-ho en forma de neu en cotes més baixes del que s’havia vaticinat en un principi.

Amb tot, les muntanyes més altes del nostre poble, dissabte van despertar sota una lleugera enfarinada, la que haurà sigut, segurament, la darrera nevada d'aquesta temporada 2016-2017. 

A la Garriga, al llarg d'aquest episodi, hem recollit un total de 89,0 mm, una pluja molt benvinguda pels boscos i conreus que presenten un aspecte immillorable, però que va fer pujar de forma sobtada el cabal del nostre riu. En aquest sentit, el matí de dissabte el Congost baixava d'ample a ample, amb pràcticament dos metres d'alçada quan, de normal, porta uns 40 o 50 cm, com podeu observar en el gràfic adjunt.

Meteo grafic_mar_2017

Després d'aquesta situació meteorològica tan moguda, mica en mica hem anat tornant a la normalitat i, malgrat que el dilluns sigui una jornada de cel tapat i pluges febles, el temps tendirà a millorar clarament a partir de demà mateix. 

Per tant, el sol s'imposarà arreu i les temperatures es recuperaran els propers dies, amb un ambient que es farà més càlid, més de primavera. 

De cara al cap de setmana, coincidint amb l'entrada a l'abril, podria tornar a augmentar la inestabilitat però encara és aviat per confirmar-ho. S'haurà de seguir dia a dia. 

Bona setmana, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

blog comments powered by Disqus