Marti Oliveras_01Li ha costat, però finalment ja és amb nosaltres. L'anticicló s'ha situat damunt Catalunya després de moltes setmanes sota domini zonal, amb pas successiu de fronts que, poc o molt, han anat regant el territori. Les temperatures s'han mantingut fredes de nit i relativament suaus de dia, sobretot aquests darrers dies amb l'arribada del temps més estable i primaveral.

Així doncs, estem a l'espera d'una setmana amb poca cosa a comentar pel què fa al temps del nostre poble. Gaudirem d'uns dies força primaverals, en conjunt.

Tot i trobar-nos en un context de temps anticiclònic, cal valorar la possibilitat que ens arribin vents de procedència marítima, més humits, per tant. Així, cap a mitjan de setmana serà freqüent que en punts de la costa i del prelitoral es formin molts núvols baixos, que farien la guitza.

Com més a l'interior, més sol, i amb unes temperatures que es mantindran molt agradables de dia fins dimarts. Cap a dimecres i en dies posteriors, recularien una mica però sense fer fred. 

Resumint: Setmana anticiclònica a la Garriga i comarca, amb domini del sol tot i l'aparició d'alguns intervals de núvols baixos a estones, especialment a partir de mitjans de setmana. Les temperatures seran fredes de nit i força suaus de dia. Ah, per cert, el paraigües el podrem deixar a casa!

Setmana, doncs, de calma i poques novetats meteorològiques... tot, a l'espera que es vagin confirmant els canvis a mig termini (a 10-15 dies vista), quan una entrada d'aire fred tardana podria escombrar el nostre país i fer baixar en picat les temperatures, coincidint potser amb algunes precipitacions!

Tot plegat s'haurà d'anar seguint de ben a prop: de moment es tracta només d'hipòtesis. Baixa fiabilitat, per tant, dels models meteorològics. 

Seguirem informant i actualitzarem properament.

Bona setmana a tots, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

blog comments powered by Disqus