thumb Marti Oliveras 01Una setmana més seguim esperant les pluges generals i generoses de la tardor.

El dèficit hídric és molt important a bona part de Catalunya. El cas de la Garriga és un bon exemple d’aquest fet, si tenim en compte que durant el passat mes d'octubre, només vam recollir 20,5 mm de precipitació. Aquesta dada esdevé encara més preocupant veient que la mitjana de precipitació al nostre poble durant un mes passat (per al període estudiat 1997-2013), correspon a un total de 77,8 mm.

 Per altra banda, destacar que durant aquests darrers dies el vent ha estat un dels elements meteorològics protagonista. S'incrementava, així, el risc d'incendi a la nostra zona.

Les temperatures s'han mantingut relativament suaus per l'època durant les hores centrals de la jornada. En hores nocturnes, però, l'ambient ja és fred i les temperatures cauen quan marxa el sol.

La situació meteorològica d'aquesta propera setmana es presenta novament força tranquil·la en conjunt. L'absència de precipitacions seguirà present arreu del nostre país valorant, però, la possibilitat d'alguns ruixats puntuals i inesperats, típics de la tardor.

Això no obstant, en principi no caldrà patir per la pluja una setmana més a la Garriga.

Quant a temperatures, destacar el progressiu descens que anirem notant a mesura que avanci la setmana. Aquest, però, es faria més notori de cara al divendres i durant el proper cap de setmana, si els mapes a dia d'avui tenen raó. És per això que cal tenir present la baixa fiabilitat que presenten els models meteorològics a mig-llarg termini. Amb tot, seguirem de ben a prop la seva evolució i informarem sobre les novetats que hi puguin haver.

Resumint: aquests propers dies deixeu el paraigües a casa, sortiu abrigats de bon matí i aneu més lleugers de roba a migdia. Per sort, però, i tal com es correspon amb al mes de novembre, ja podem guardar definitivament la roba d'estiu. S'ha acabat la calor de tardor!

Bona setmana a tots, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

blog comments powered by Disqus