Crema de pastanaga amb encenalls d'avellanes

thumb crema pastanagaComença l’època en què els plats de cullera comencen a predominar a les llars. És temps de menjar guisat, sopes i cremes. Aquestes últimes es poden fer a base de verdures de tota mena, com són el porro, la carabassa, el carabassó i també la pastanaga, ingredient amb què hem fet la recepta d’avui.

D’aquest aliment se’n diu que és una simple arrel, però això no treu que tingui multitud de propietats: des de millorar la vista fins a prevenir el càncer. De la mateixa manera, dir que és un gran depuratiu de la sang i pot ajudar a combatre infeccions de pell. A més a més, és diürètic i estimula l’eliminació de residus. També tonifica l’estómac i això ajuda a tenir una bona digestió.

Llegeix més

Mousse de iogurt amb magrana i mandarina

thumb mousseAvui us presentem un parell de fruites molt característiques de la tardor, com són la magrana i la mandarina. La primera es coneix d’ençà dels egipcis, els quals enterraven els seus morts amb una magrana per desitjar-los abundància a l’altra vida. Per la seva part, a l’Orient llunyà està vinculada a la fertilitat i s’utilitzava com a regal als nuvis per desitjar-los molta descendència. És una fruita amb un alt contingut d’aigua i molt baix en sucres, i un gran nombre de vitamines i substàncies antioxidants. En definitiva, una fruita que hem d’aprofitar i consumir ara que és el seu moment.

Llegeix més

Llibrets de moniato amb formatge de cabra

thumb moniatoSeguim gaudint dels productes de temporada, i per això avui us parlem del moniato, producte molt característic durant la celebració de la castanyada, tot i que hi ha moltes altres opcions per poder introduir-lo en el nostre receptari de tardor, ja sigui en forma de crema, de pastís o d’aperitiu, tallant-lo en fines làmines com si fossin patates fregides.

Llegeix més

Filet de porc amb crema de castanyes i trompetes de la mort

thumb filet de porc amb castanyesArribada la tardor els mercats són plens de productes de temporada: castanyes,  palosantos, codonys, moniatos, bolets i d’altres productes que ens acompanyaran durant tota la tardor. Alguns, les castanyes torrades i els moniatos al caliu, ho faran al llarg d’aquesta nit, acompanyats dels esperats panellets.

Nosaltres no hem volgut esperar a la nit per poder degustar un d’aquests productes, les castanyes, i per això hem preparat una recepta en què utilitzem aquest fruit sec però, en aquesta ocasió, acompanyant una carn com és el filet de porc.

Llegeix més

Cruixent de pollastre amb camagrocs

thumb cruixent pollastreSeguint amb l’excel·lent temporada de bolets avui hem preparat una recepta amb un bolet que anys enrere era un autèntic desconegut i que pocs boletaires recol·lectaven. No obstant això, en els darrers anys el fet que sigui un bolet molt gustós i que es trobi fàcilment ha fet que esdevingui un bolet molt popular i apreciat.

Llegeix més

Fesols de Santa Pau amb rossinyols i “torreznillos” de Sòria

FESOLS DE_SANTA_PAU_AMB_ROSSINYOLS_IFa algunes setmanes us parlàvem del fesol de Santa Pau, un llegum amb un gran ventall de receptes i combinacions, a més d’un gran interès gastronòmic, que fa que d’un temps ençà sigui un producte força demandat.

El plat d’avui també té com a ingredient principal el fesol, amb la diferència que aquesta setmana l’hem acompanyat de dos altres ingredients ben interessants: per una banda, el rossinyol, un bolet de temporada que es pot preparar de moltes maneres i que acompanya molt bé les carns; i per l’altra, la cansalada, en aquest cas una cansalada una mica curada i adobada amb pebre vermell vinguda de Sòria, el lloc per excel·lència dels “torreznillos”.

Llegeix més

Bacallà confitat amb crema de porros, ou escaldat i ceps

thumb bacallà confitatJa ha arribat la tardor i aquest any ha arribat carregada de bolets, aquest fruit que ens dóna el bosc i que és tan apreciat per molts de nosaltres.

Des del punt de vista nutritiu, els bolets destaquen per la seva riquesa en proteïnes d’alt valor biològic i en sals minerals, com el fòsfor, el ferro o el potassi.

Llegeix més