Sardines confitadesLa recepta que us portem avui és un entrant i té com a principal ingredient les sardines, un peix ric en Omega 3, econòmic i amb moltes possibilitats a l’hora de cuinar-lo. Avui, hem decidit confitar-les amb oli, ja que, d’aquesta manera, podem conservar-les durant uns dies en cas de no consumir-les al moment.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 12 sardines molt fresques.

- Oli suau.

- 2 dents d’all.

- 1 branca de farigola.

- Sal.

GUACAMOLE

- 2 alvocats madurs.

-2 tomàquets.

- ½ ceba tendra.

- Suc de llima o llimona.

- Coriandre.

CEBA CARAMEL·LITZADA

- 2 cebes de Figueres grans.

- 1 cullerada de sucre.

- 1 cullerada de vinagre de Mòdena.

ELABORACIÓ

- Netegem, filetegem bé les sardines i els traiem les escates i les espines.

- En una cassola, hi posem l’oli amb els alls i la branca de farigola per aromatitzar-lo.

- La temperatura de l’oli no pot superar els 80°C, ja que el que volem és confitar les sardines i per això s’ha de fer a baixa temperatura.

- Anem posant dins de l’oli uns quants filets de sardina i els deixem confitar durant uns 5 minuts.

- Els retirem i col·loquem en un paper absorbent.

PER FER EL GUACAMOLE

- Tallem els tomàquets i la ceba en trossos molt petits i reservem.

- Tallem el coriandre també en trossos molt petits.

- Pelem els alvocats i els xafem amb una forquilla fins aconseguir una pasta.

- Hi afegim els tomàquets i la ceba que teníem reservats.

- Hi afegim el suc de llima o llimona i salem al gust.

PER A ACABAR LA CEBA CARAMEL·LITZADA

- Tallem la ceba en trossos molt petits i la posem en un cassola amb una mica de sal i oli a foc molt baix perquè es vagi fent. Quan la ceba estigui transparent, hi tirem el sucre i el vinagre i deixem coure una mica més fins que veiem que la ceba ja la tenim caramel·litzada. Aquest procés pot arribar a trigar uns 25 minuts aproximadament.

- En un plat, hi col·loquem com més ens agradi uns filets de sardina i acompanyem amb una mica de “guacamole” i una mica de ceba caramel·litzada.

blog comments powered by Disqus