thumb canelonsAvui us proposem una recepta molt tradicional a la nostra cuina. És una recepta de les anomenades d’aprofitament, ja que els ingredients utilitzats solien ser restes d’un rostit, de la carn d’olla d’una escudella, etc.

En aquest ocasió hem preparat un pollastre rostit per poder fer aquests canelons que us expliquem a continuació. 

INGREDIENTS PER 4 PERSONES

1 Pollastre de pagès.
3 cebes de figueres grans.
8 tomàquets madurs.
2 grans d’all.

Conyac.
1 branqueta de farigola.
Oli d’oliva, sal ,pebre,llorer.
Tòfona negra (opcional).

Molla de pa.
Llet.
Pasta de canalons .
Formatge parmesà ratllat.
Mantega.

SALSA BEXAMEL

1/2  l. de llet.
30 g. de mantega.
30 g. de farina.
Nou moscada, sal i pebre.

PREPARACIÓ

- En una cassola amb una mica d’oli hi posem a rostir el pollastre, tallat a octaus i salpebrat juntament amb les cebes, els tomàquets (pelats i sense llavors), els alls pelats, una fulla de llorer i la farigola.

- Quan la carn es comença daurar hi afegim un bon raig de conyac. Ho tapem i deixem que es vagi rostint suaument.

- Quan ja estigui ben rostit retirem les cebes, els tomàquets, els alls, el suc del rostit i el pollastre que passarem de desossar.

- Reservem la carn i tornem a posar els ossos a la mateixa cassola on hem fet el rostit.  Hi afegim mig litre d’aigua i ho deixem reduir una bona estona per tal d’obtenir una bon brou concentrat de rostit, i quan estigui ben reduït colem i reservem.

- Tallem el pa en trossos petits, el posem en una bol petit amb una mica de llet i el deixem reposar. 

- Amb una màquina de picar carn o amb un ganivet tallem el pollastre fins que quedi ben trinxant, i farem el mateix amb els alls, les cebes i els tomàquets.

- Un cop tot està picat ho barregem bé amb la molla de pa que tenim remullada amb llet, i amb això ja tenim el farcit dels canelons.

- En una olla amb aigua abundant bullim la pasta dels canelons fins que estigui feta, i la passem en un bol on tenim aigua freda.

- Sobre un drap de cotó estenem les plaques dels canelons i anem omplin amb el farcit que tenim preparat. Enrotllem els canelons i els  posem en una plata per anar al forn.

PER FER LA BEXAMEL

- Posem a bullir la llet.

- En una cassola escalfem la mantega i la deixen fondre.

 - Afegim la farina i sense deixar de remenar la deixem coure fins que agafi una mica de color sense ser daurada. Si la deixem crua tindrà gust de farina crua.

 - Ara anem afegint la llet sense parar de remenar, perquè no es facin grumolls, i deixem coure fins que agafi l’espessor desitjada. Rectifiquem de sal, pebre i nou moscada i reservem.

- Aboquem la beixamel sobre els canelons de forma abundant. Escampem el formatge ratllat per sobre i hi afegim uns daus petits de mantega.

- Un cop gratinats traiem els canelons del forn i hi escampem per sobre una mica del concentrat de rostit. Ratllem una mica de tòfona per sobre i servim.

blog comments powered by Disqus