thumb arròs neroneAvui us presentem un plat en què  l’arròs és l’ingredient principal. En aquest cas, un arròs integral negre poc conegut, ja que només es pot trobar en botigues especialitzades, però que té un sabor molt especial.

L’origen d’aquest arròs ens transporta a l’època dels emperadors de l’antiga Xina, on aquest aliment estava totalment prohibit entre la gent del poble.

Per la recepta d’avui necessitarem els següents ingredients:

INGREDIENTS (4 persones):

- 350 g. d’arròs Nerone.

- 4 lloms de rap (mitjans) tallats en medallons.

- 150 g. de camagrocs (en el meu cas, secs) però es poden fer servir els bolets que més us agradin.

- Un pot de pebrots del piquillo.

- 100 ml. de nata líquida per cuinar.

- Un gra d’all, sal, pebre i oli d’oliva extra.

PREPARACIÓ:

En un bol amb aigua tèbia posem els camagrocs secs i els deixem una estona fins que s’hidratin.

En un cassó amb aigua bullint, hi posem sal i tirem l’arròs que deixarem coure uns 40 minuts.

Mentrestant, es pot preparar la salsa de pebrots. Per fer-la, pelem l’all i el tallem molt fi i el saltegem una mica. A continuació, hi afegim els pebrots tallats a tires i la nata i ho triturem tot fins aconseguir una salsa fina. Rectifiquem de sal i pebre i reservem.

En una paella posem una mica d’oli i els medallons fins que quedin enrossits i vigilant que el peix no quedi sec. A la mateixa paella saltegem els camagrocs que prèviament haurem escorregut.

Una vegada tenim l’arròs fet, el colem i muntem el plat posant una base d’arròs i a sobre els medallons de reap i els camagrocs. Acabem el plat posant-hi una mica de salsa de pebrots al voltant.

blog comments powered by Disqus