mousse de_mandarinaAprofitant el bon moment per assaborir cítrics com taronges i mandarines, aquesta setmana us portem unes postres que es poden fer amb qualsevol d’aquestes fruites i amb resultat que segurament agradarà a tothom. Són unes postres que no necessiten forn, però sí una mica de temps per a poder degustar-les; per això és recomanable preparar-ho el dia abans.

INGREDIENTS

-Una base de pa de pessic de xocolata (feta al microones)

-2 ous

-50 g de sucre

-35 g de farina

-15 g de cacau

-150 ml de suc de mandarina

-5 fulls de gelatina

-140 g de sucre

-200 g de nata per muntar (35% MG)

-250 g formatge mascarpone

-Almívar per mullar el pa de pessic (100 g de sucre i 100 ml d’aigua)

PREPARACIÓ

PA DE PESSIC. Agafem un motlle apte per a microones (millor si és de silicona), l’untem amb una mica de mantega i hi posem una mica de cacau per tot el motlle. En un bol, batem els ous amb el sucre fins doblar el seu volum. Afegim la farina tamisada i ho unim amb una llengua amb moviments suaus, fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats. Posem la barreja al motlle i l’introduïm al microones uns 3 minuts, aproximadament, encara que és millor començar amb 2 minuts i anar vigilant fins que estigui fet.

Deixem reposar i desemmotllem per tal que es refredi.

ALMÍVAR. Per preparar l’almívar, posem en un caçó 100 g de sucre i 100 ml d’aigua i deixem coure durant uns minuts, fins que veiem que agafi textura d’almívar; després deixem refredar.

LA MOUSSE. Hidratem els fulls de gelatina en aigua freda.

Escalfem una mica del suc de mandarina i, quan la gelatina estigui hidratada, s’escorre i ho afegim al suc de mandarina calent, barrejant bé fins que quedi ben dissolt. Després ho afegim a la resta de suc fred que tenim reservat.

En un bol, batem la nata amb el formatge i el sucre fins aconseguir una crema fina. Agafem el suc de mandarina i ho afegim a poc a poc a la crema.

En un motlle posem les bases de pa de pessic de xocolata i banyem amb l’almívar. Tot seguit, afegim la mousse. Introduïm a la nevera i deixem reposar fins que qualli. Millor si es fa d’un dia per l’altre.

Bon profit!

blog comments powered by Disqus