TiamisuContinuant amb les receptes provinents de fora de casa nostra tot i que conegudes per tots, avui us portem unes postres italianes modernes però amb un origen força curiós. Com sempre, l’origen de moltes receptes és força difícil de saber i, en aquest cas en concret, ens ha semblat molt interessant compartir aquesta versió.

El tiramisú apareix al Vènet als anys 50 i, segons algunes fonts, l’autèntic origen de la seva creació són els bordells de la regió italiana. Aquestes postres eren ofertes als seus clients dient-los “te tira su”, que en la llengua vèneta vindria a significar “aixecar els ànims”, per la qual cosa els clients recuperaven les forces gràcies a aquestes postres i a la quantitat de sucres i carbohidrats que aportava.

En un principi no portava mascarpone, nata o altres greixos, ja que tots aquests ingredients haguessin produït l’efecte contrari, com són el cansament i la somnolència.

Uns anys més tard, aquestes postres es van començar a fer populars fora dels prostíbuls i els ingredients utilitzats per fer-lo van passar a ser ous, sucre, un tipus de melindros anomenats Savoiardi mullats en cafè expresso i cacau en pols.

Nosaltres avui hem preparat la versió més moderna i coneguda del tiramisú, a la qual hi hem posat ous, sucre, formatge mascarpone, pa de pessic mullat en cafè expresso, una mica de licor i cacau en pols.

¡Que vagi de gust!

blog comments powered by Disqus