thumb gambes guacamoeEstem entrant en l’època en què ens agraden els plats que ens aportin frescor i, alhora, tot allò que el nostre organisme necessita. Contràriament al que de vegades es pugui pensar, menjar plats freds no vol dir menjar malament. Per això, avui hem preparat un plat amb uns ingredients contundents com són les gambes i els alvocats. D’aquests últims es pot tenir una idea malfixada quant al tipus de greixos que conté, però la veritat és que es poden considerar bons, com succeeix amb l’oli d’oliva. A més a més, aquest fruit també ens aporta fibra, aigua, potassi i magnesi. Hi ha qui diu que és un còctel molt especial i saludable de vitamines.

L’altre ingredient són les gambes, que són una bona font de proteïnes, minerals i vitamines, tot i que també cal destacar el seu alt contingut de colesterol. De totes maneres, si el seu consum és moderat, no cal preocupar-se, encara que sí que cal dir que les persones que tinguin problemes amb l’àcid úric han de tenir més cura, no només amb les gambes sinó amb tot el marisc en general.

La recepta que us portem avui són uns raviolis de gamba crua farcits de guacamole, recepta originaria de Mèxic i concretament de la cultura asteca, que consisteix en fer una pasta amb alvocat, tomàquet, ceba, coriandre i xili (aquest últim per nosaltres és opcional).

blog comments powered by Disqus