thumb calçots en tempuraTot just s’acaba d’estrenar la temporada dels populars calçots, que comença a finals de gener i arriba fins a finals de març o principis d’abril, depenent de la temporada. Aquest tipus de ceba tendra és molt apreciat i any rere any se’n pot degustar en les diferents festes populars que s’organitzen arreu de Catalunya. De la mateixa manera hi ha molts restaurants que preparen els seus menús dedicant una atenció especial a aquest producte.

La temporada de calçots és un bon moment per reunir-se amb la família i amics i gaudir d’un agradable àpat, ja que es poden menjar sols, fets a la brasa a foc viu, acompanyats d’una bona carn a la brasa o sucats en salsa romesco.

Com ja hem comentat, la forma tradicional de fer els calçots és a l’aire lliure sobre unes bones brases a foc molt viu. No obstant això, hi ha moltes altres maneres de fer-los, com és la recepta que hem preparat avui i amb la qual no cal embrutar-se gaire a l’hora de menjar-los: calçots en tempura acompanyats, com no podia ser d’una altra manera, de la típica salsa romesco.

Bon profit!

blog comments powered by Disqus