Patates al forn farcides de formatge emmental i bacó

Patates al_forn_farcidesAvui us portem una recepta de patates al forn. En aquest cas, ens hem basat en una recepta sueca coneguda com Patates Hasselback, que es fan al forn però porten uns talls que fan que els sabors s’integrin millor. A la recepta original només s’hi afegeix mantega aromatitzada amb herbes, però nosaltres hi hem posat oli, bacó i formatge emmental, tot i que es poden farcir del que més ens agradi.

Llegeix més

Setmana de Carnestoltes amb sol i migdies primaverals a la Garriga

thumb Marti Oliveras 02El dilluns ha despertat tranquil i fred amb una mínima de 5°C, a l'espera d'una setmana que esdevindrà molt i molt tranquil·la, amb poques novetats.

I és que l'anticicló pren protagonisme, la qual cosa ens porta a parlar d'un temps dominat pel sol i amb bonança a migdia. Fred només en hores nocturnes, tot i que no s'esperen glaçades al nostre poble.

Llegeix més

Inici de setmana plujós i més sol a partir de dimecres a la Garriga

Marti Oliveras_02La setmana ha despertat molt ennuvolada i amb algunes pluges que han anat a més amb el pas de les hores, però que no han deixat quantitats significatives fins entrada la nit.

Unes precipitacions que seguiran ancorades al nord-est del Principat i que a la Garriga podran continuar al llarg d'aquest dimarts, puntualment intenses. És probable que acabem recollint més de 20 mm en aquest episodi. Gens malament.

Llegeix més

Setmana d'estabilitat i augment de les temperatures

Marti Oliveras_02La situació meteorològica d'aquests darrers dies ha vingut marcada per la recuperació de les temperatures després d'un final de setmana força fred i amb noves precipitacions que han tornat a ser en forma de neu no massa lluny del poble. 

En aquest sentit, el Montseny presenta un aspecte immillorable en quant a neu i, per tant, ja tenim una reserva d'aigua important de cara a les properes setmanes.

Llegeix més

Possibles nevades a mitjans de setmana a la Garriga

Marti Oliveras_02El temps de les últimes jornades ha vingut marcat pels núvols abundants i les precipitacions.

Una pluja molt ben caiguda que, al llarg del passat cap de setmana i dilluns, ha acumulat un total de 31 mm a la Garriga i que ha sigut en forma de neu al Montseny, a partir d'uns 1000 m d'altitud.

També cal destacar el vent, que ha comportat un fort temporal de gregal a tota la costa catalana amb onades superiors als 5 m d'alçada i que aquí ens ha deixat cops màxims de fins a 80 km/h, accentuant clarament la sensació de fred.

Llegeix més

Espatlles de conill a la papillote

thumb espatlles conillAvui us presentem una recepta molt senzilla que hem realitzat amb una tècnica de cuina que consisteix en coure un aliment amb un embolcall resistent a la calor, com per exemple el paper d’alumini o el paper sulfuritzat. Dins de l’embolcall hem d’aplicar una mica d’oli a la superfície, després col·locar l’aliment i, posteriorment, tancar-lo hermèticament perquè aquest es cuini amb el vapor que es genera a l’interior.

Llegeix més

Setmana gèlida que pot acabar amb neu al Montseny

Marti Oliveras_02La setmana dels Barbuts té ganes de fer honor al nom i enguany esdevindrà ben freda. I és que, després d'uns quants hiverns relativament suaus, aquest inici d'any presenta temperatures força baixes que encara disminuiran més aquesta setmana que avui encetem, que ha començat amb un cel absolutament serè i amb un ambient fred, de ple hivern, amb una mínima de tan sols 1ºC a la Garriga. 

Llegeix més

Setmana de ple hivern a la Garriga

thumb Marti Oliveras 02Aquesta segona setmana del nou any ha despertat amb un cel completament net de núvols i un ambient fred, amb una mínima de 2°C, i amb la Saligarda que incrementava la sensació de fredor a primera hora del matí.

Amb tot, l'anticicló segueix dominant a casa nostra, si bé de cara a demà mateix, dimarts, perdrà pistonada per la presència d'un front que farà augmentar la inestabilitat amb nevades al Pirineu, abundants fins i tot a la seva cara nord. 

Llegeix més